Kiropraktik

Jag har utbildning i "Strukturell osteopati och mjuk kiropraktik" enligt Dr. Ackermann.


Ackermann Institutet är ett renommerat medicinskt och alternativmedicinskt Institut i Stockholm som grundades 1968. Verksamheten vid Institutet, som är internationellt erkänd, har ett brett spektrum inom behandling, utbildning och utveckling.


Dr. Wilhelm Paul Ackermann, född i Tyskland, började sina naturmedicinska studier i Sverige och blev sedan Heilpraktiker (naturmedicinare) i Tyskland. Efter vidare studier till kiropraktor i USA och i Storbritanien arbetade han som assisterande skolläkare i Stockholm. Senare grundade han först Ackermann Institutet, 1968, och år 1974 Ackermann College of Chiropractic där de av honom på bas av amerikansk kiropraktik utvecklade diagnos och behandlingssystemet lärs ut.


Ordet kiropraktik kommer från grekiskans chiro = händer, praktos = att göra, med syftet att återställa normal funktion i ryggraden framförallt med händerna. Kiropraktik omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande av smärtor i ryggen. Ur kiropraktiken har sedan ett flertal liknande behandlingsformer utvecklats, ex. naprapati, osteopati osv.

Vad är mjuk kiropraktik?

Den traditionella kiropraktiken uppfattas av många som hårdhänt. Därför har de kiropraktiska teknikerna utvecklats för att innefatta mer mjuk kiropraktik som inte gör ont.